Telur Masin (asingkan kuning dan putih telur)
Bawang Putih
Cili Padi
Daun Kari
Susu Cair
Gaul Ketam + Tepung Jagung + Lada sulah
Gorengkan sampai garing
Tumis Bawang Putih + Cili Padi + Daun Kari
Masukkan susu cair + telur masin
Masukkan ketam
Tadaaaaa.... Dah siap...
Aku letak smple je pasal nak mengingatkan aku je pasal masak lauk nih... Cara dia yg sempurna, cuma aku je tauuuu...hahahaha....
Tips Pilih Ketam
1.Waktu Membeli - beli time lepas bulan mengambang.
2.Warna Cengkerang - ada lg warna dia, kalu biru, birulah.
3.Pilih Ketam Berat.
4.Lihat Belakang Ketam - kalu segitiga tuh lekap kat badan, okler tuh.
5. Bau Laut.
6. Cukup Sifat.
7.Pilih Ketam Betina - kat belakang dia lebar.
8. Tiada Tompok-Tompok di bahagian belakang badan.
Tips Pilih Ketam
1.Waktu Membeli - beli time lepas bulan mengambang.
2.Warna Cengkerang - ada lg warna dia, kalu biru, birulah.
3.Pilih Ketam Berat.
4.Lihat Belakang Ketam - kalu segitiga tuh lekap kat badan, okler tuh.
5. Bau Laut.
6. Cukup Sifat.
7.Pilih Ketam Betina - kat belakang dia lebar.
8. Tiada Tompok-Tompok di bahagian belakang badan.
No comments:
Post a Comment